Gott Nytt År!!!


Ikväll smäller det och jag välkomnar glatt det nya året! Ett nytt år att fira in med min ganska så nyblivande och underbara familj som jag älskar så!
Himlen kommer att färgas av guld-och silverregn och det ska skålas med bubbel när klockan slår tolvslaget.
Vart vi kommer att tillbringa denna kväll är än så länge lite oklart. Vi har fått en hel del inbjudningar från en massa trevligt folk av bengans vänner, där även lilla Chelsea välkomnas varmt. Men det känns inte särskilt lockande då vi inte är så sugna på att ha med oss lillstumpan på högljudda tillställningar bland berusat folk (hur trevliga de än må vara). 
Fick också en inbjudan om att komma över till  Elva  och Kjell och deras underbara lilla son Alpha för lite middag och skumpa. Vi får se hur denna dag ter sig. Först ska vi till Bengans chef Robin och hans söta fru Lily för att överlämna lite lyxchoklad och en nyårsblomma (Lily älskar att handla kläder till Chelsea så nu ville vi tacka tillbaka för allt fint hon har fått ifrån dem.)

Önskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR och god fortsättning på det nya året!!!

Face Make

By:  LOLA som kirrade min make innan utgång i söndags. Jag ville ha en "naturlig make med sotade ögon". (Tyvärr tycker jag att sminkningen inte sys så tydlig på bilden dock, vilket är lite trist...)
Här é jag inte riktigt klar ännu. Håret lockades och det bidde en svart latex-klänning. Gröna blomman hängde med också och "bröt av" allt svart.
Chelsea skulle vara med på bild men vände då på huvudet! Typiskt! :-(
Tack så JÄTTEmycket darlo-Lola!!!

Lite att se fram emot år 2009


* Sisters of mercy konsert (som jag fick i julklapp av min kära sambo)
* Börja träna Iaido
* Mina 3 tattoo-tider! Första tillfället i mars.
* Flytta till en större lägenhet
* Tinitus festivalen med b. la Die Form och Klinik

* Hajdyket
* Luftballongfärd med älsklingen (en födelsedagspresent som han fick av mig från förra året. Men i.o.m Chelseas ankomst så blev upplevelsen i det blå uppskjuten)
                              
Sisters of Mercy



Överstökad jul

Julaftonen blev bättre än väntat! Det blev till att fira i örebro hos älsklingens föräldrar.
Hela lilla familjen (vi alltså) gick upp i ottan (nästan). Åt en julig frukost och tittade på jul-tv. Packade och gjorde iordning oss för att sedan bege oss ut på de öde vägarna. Vi åkte förbi min mammsen med familj för en liten fika och byta julklappar. Vi kom dit med 1 påse med julklappar - åkte därifrån med 2 st påsar.
Så tillbringades julaftonen & juldagen i örebro och vi kom hem sent under juldanskvällen.
På annandagen tog vi en sväng till stan för att inhandla lite vi skulle ha, b la present/julklapp till Woz som tack för de otroligt fina fotografiet han tog på Chelsea som vi gav bort i julklapp (ett behöll vi naturligtvis). På kvällen besökte vi Woz som hade en mindre tillställning med drinkar och smått & gott. Helena och Howard och deras lilla Lily-Rae var såklart också med och hon gick och pussade på lilla Chelsea hela tiden och var så himla söt! :-)

 Chelsea i sin fina julklänning innan vi åker hemifrån.På promenad i örebro. Chelsea i vagn, daddy och hans föräldrar.

Merry Christmas!



Nu är alla julklappar inslagna och ligger i en prydlig hög, skinkan står i ugnen, Chelsea sover och härlig musik strömmar ur högtalarna och imorgon är det JULAFTON!! *Myser*
Vi ska först till mina päron och sedan vidare till örebro för att fira med Bengans föräldrar.

GOD JUL på er allihopa!

*Kramiz*

Syster

Nyss hemkommen efter att ha mött upp syster yster Anki (eg. Ann-Cathrine) i city för lite shopping & fika. Vi har alltid så förbannat kul när vi umgås! Lika låg och sjuk humor och kan skratta åt precis allt! Jag tycker hon borde bli komiker! :-D
Jag hade dock tagit på mig fel jacka (trodde vi skulle springa inne på galleriorna mestadels) så jag frös som en gris och "dumpade" till slut syster i gamla stan för att ta tuben hem. Då hade vi ändå knatat runt i ca 3h och det räckte.
Och igår var vi hemma hos syster för den  traditionella "advetsfikan" som jag alltid brukar missa! Men i år var jag minsan med och det var supernice! 
Ett par bilder på sis på café (Nu kommer jag att bli ihjälslagen för det men jag tycker Anki alltid blir söt på bild!).
I LOVE my sis!!!

                               
                                           

Men vad 17....!!!

Lillstumpan försökte smyga men det icke! Allt finns bevisat tack vare kameran!


Men vart é du snööööö!!!???

Inatt drömde jag att det hade snöat massor!!!! Drömmen kändes så verklig att jag var säker på att få skåda ett glänsande vitt snötäcke på gatorna. Besvikelsena var enorm när jag upptäckte att så var ej fallet.
Snön vart har du tagit vägen!!!???
Minns när det snöade ordentligt för ca 1 månad sedan, 2 dagar efter min födelsedag (varje år önskar jag mig snö på min dag). Jag slängde på mig och Chelsea kläder och rusade ut! Tyvärr tog det stopp nästan omedelbart p.g.a att gatorna ej hade hunnit bli plogade och det fortsatte snöa non-stopp = ett helvete att ta sig fram med barnvagn! Men vi tog oss till gamla stan och promenerade därifrån till kungsan. Där tog dock tålamodet slut (och armarna med för den delen) så det blev tuben hem. Jag vill ha tillbaka snön nuuuuu!!!
 Såhär ska det se ut! Morgonbild & oplogade gator.
  Slutat snöa men massor av SNÖ!

Älskade dotter!!!

Det känns som hon kom till oss för en månad sedan men tiden flyger iväg och 5 månader bara försvann! :-(
Hon växer så det knakar och det fort framåt. Ingen dag är sig lik.
Chelsea var inte alls planerad utan hon kom snarare som en chockerande överraskning (den bästa EVER!!). ;-)
Tänk att det skulle bli till det bästa som har hänt i ens liv! Jag trodde aldrig att det skulle kännas såhär underbart med en liten knoddiz!  Trots att det ÄR mycket jobb och slit så är det ingenting mot all den lycka man få i gengäld! Älskar dig så det gör ont min lilla underbara prinsessa!!!
Bevisen på hur fort tiden har gått! Från nyfödd och upp till att hon är ca 4 månader och 3 veckor.

Fika med Åsa & Cassandra.

Solstrålen Cassie!

Nyss hemkommen efter en mycket trevlig impuls-fika med Åsa och supersöta Cassie  i Globen shopping gallerian  (mammornas mekka). Tyvärr blev det inte många bilder då kameran dog p.g.a batterierna. Men trevligt var det och alltid lika kul att träffa dem. Nästa gång ska jag se till att ha en fulladdad kamera! ;-)
Hann strosa runt i butikerna och hittade en superfin klänning på h&m som jag gärna vill ha till jul och nyår men den var slut och enligt butiksbiträdet verkar den vara slut i varenda butik! *snyft* :-(
 Vill HA!

NOT without my coffee!!


Jo, man kan väl säga att jag är litet av en kaffeknarkare. En dag utan minst en kopp kaffe finns bara inte! Särskilt inte när humöret tryter (utan kaffe vid sådana tillfällen och det kan få ödesdigra konsekvenser.. och det vore väl synd? ;-D)! 
Mitt kaffe ska serveras svart som natten (ofcourse).
Under graviditeten klarade jag knappt av kaffedoften (jag var känslig för all sorts doft!) och ännu mindre att skölja ned denna, omöjligt! Men det har jag tagit igen nu.. BIG TIME. ;-)
En stor amerikansk undersökning visar dessutom att det t.o.m är rena rama hälsodrycken och att kaffe faktiskt har en starkt hjärtskyddande effekt. Kaffedrickandet minskar risken att dö i hjärtinfarkt med hela 43 procent. Men man ska väl ändå försöka dricka denna utsökta dryck med måtta... eller ? ;-) 

TröttiZzzz...

Är så fullkomligt utmattad just nu att jag knappt vet vad jag heter längre!

Det är verkligen helt galet fantastiskt underbart att ha en liten knodd! (Och jag bara längtar tills hon blir tillräckligt gammal för att hitta på en massa roliga saker så man kan "ursäkta" för sitt barnsliga beteende. ;-P)
 Men det finns perioder som är så oerhört tuffa och jobbiga att man knappt fattar hur man överlever dagen. För att heller inte tala om hur stökigt det blir här hemma som toppen på isberget! *Suck* Jag avskyr det och stressfaktorn blir då än mer påtaglig! :-(((
Chelsea är 5 månader (jisses vad tiden går!) och nu är det mycket som sker i utvecklingsstadiet och det går som på räls! Stumpan - med myror i baken, vill bli sysselsatt konstant! Jag önskade att hon kunde vara lite mer för sig själv. Det går dock ibland men inte så ofta och inte så särskilt länge. Ibland är det knappt man hinner på toa förrän hon skriker och gråter krokodiltårar. Och det gör fruktansvärt ont att se/höra henne så, men så fort man har tagit upp henne i famnen kommer det breda solskensleendet fram och alla gråa moln är borta! She knows the trick. ;-D
När allt sedan är bra (för stunden) går man nästan som "på nålar" och inväntar nästa s.k "utbrott". Hemskt fel att göra så men det ÄR svårt att koppla av i dessa stunder då man är övertrött och stressad.
Det är nästan lite fascinerande ändå att man hittar de där x-tra krafterna för att orka med när det är riktigt jobbigt. Samtidigt måste man försöka förstå hur jobbigt det måste vara för dem!  Att se med deras ögon allt det som dom tar in från vår konstiga värld. Det måste såklart vara förvirrande men samtidigt kolosalt spännande! Det är egentligen bara att försöka  så gott man kan och försöka se att det här är (liksom så många andra) en fas att ta sig förbi. Att hjälpa till att stötta och avlasta varandra. (Tack gode universum för underbaraste sambon Bengan  som är lugnet själv!)  Och huvudsaken är att Chelsea har vår kärlek, närhet, värme och mat såklart och DET finns det VÄLDIGT gott om.  :-)


Hajdyk!


För drygt en månad sedan fick jag en OSLAGBAR present-upplevelse på min 30-års dag. Nämnligen ett hajdyk! Det har varit en dröm sedan barnsben och jag trodde knappt mina ögon när jag fick se den vackra "inbjudan"  som lillasyster hade komponerat ihop så fint med silverglitter, bilder och text!!!
Det står b.la: "Din dag börjar med att du först får provdyka med en divemaster. När du känner dig redo kommer du att hissas ned i en bur till hajarna där du först får mata dem och när de har ätit sig mätta är det dags för dig att simma ut till dem... simma lugnt!"

Det finns 5 hajarter i akvariet: Sköterskehaj (som är den längsta på 4,3 meter), sandtigerhaj, leopardhaj, epåletthaj samt  brunbandad bambuhaj (bilder på dessa nedan) . Alla är otroligt fina och epåletthajen ser helläcker ut!
Tyvärr är det oerhört lång kö och mitt hajdyk kommer inte att ske förrän den 5:e april. Lite väl långt bort. :-(
Men, men... den som väntar på något gott. ;-)

Jag kommer dessutom att bli filmad under vattnet så jag kommer att lägga upp videon här på min blogg.


Välkommen till min nya blogg!

Äntligen har jag tagit mig lite tid till att ordna en egen blogg! Nice! Den känns ännu inte riktigt klar men det får duga so far. ;-)
Jag kommer att skriva lite av varje här. Om familjelivet och livet som mamma. Om vänner och bekanta, om  roliga händelser och ämnen som intresserar och berör, musik & nöjen, böcker, film osv osv...
Jag ska dessutom försöka vara flitig och lägga upp en hel del bilder. 

Kram på er!

RSS 2.0