Hundarna i Spanien

- Det här är inget nytt. Men klart värt att uppmärksammas ännu mer!

Många har kanske uppmärksammat svt:s "uppdrag gransknings" repotage om den spanska hjälporganisationen ,"Julie Rescue".
En organisation som säger sig hjälpa gatuhundarna i spanien till ett bättre liv och som sedan adopteras bort till familjer (många till b. la sverige).
Istället visar det sig att de här stackars hundarna lever i vedervärdiga förhållanden hos Julie!!!
Hundarna är varken avmaskade, vaccinerade eller kastrerade/steriliserade - vilket bidrar till rasblandningar och att hundatalet ökar konstant utan någon som helst kontroll!
På gården uppges det finnas 208 stycken hundar totalt.
De flesta är undernärda, såriga och många bär på den hemska sjukdomen Leishmania (en plågsam sjukdom som långsamt dödar. Det börjar med utvärtes sår och klåda. Avmagring är också ett typiskt tecken på att hunden bär på sjukdomen. Sedan tar den sig in i kroppen och hunden drabas av njursvikt, levern slutar fungera och blodbrist).
Har man dessutom en hund med sjukdomen Leishmania innebär det oerhörda kostnader för ägaren! För att inte tala om vilket lidande både hund och ägare utsätts för!
Naturligtvis är det totalförbjudet att föra in den här typen av hundar i sverige! Men Julie verkar vara i maskopi med den lokala veterinären (han tjänar säkert en hacka på detta) för att få sina falska friskintyg till sina hundar. Via dessa intyg står det att hundarna är avmaskade osv... och stämplas som 100% friska.
Organisationen har en hemsida på nätet där man kan få köpa sig en hund för ca 4800 pix (tror jag att det var).
Julie får in miljontals med pengar från människor runt om som vill bidra för att stödja hennes organisation. Men nu undrar man såklart, vart tar alla pengarna vägen???
Julie verkar ta hand om pengarna genom att stoppa dem i sin egen ficka. Alla de f.d anställda berättade att dom knappt fick någon lön p.g.a hennes snålhet. En kvinna säger i en senare intervju att Julie behandlar människor värre än sina hundar...
Hundarna har INGENTING! Fästinghalsband och hundkojor har också donerats men när reportrarna är på plats finner dom inget sådant. EN hundkoja hittades! EN koja på 208 hundar!!!
Det visade sig att Julie använder en trasig gammal bil som hundkoja. Där stänger hon in 4 hundar och låter dom få lida i den fasanfulla hettan mitt i sommaren!!! Och i spanien kan det bli upp till 34 grander i skuggan!

En f.d medarbetare på Julie Rescue berättar:
" Genomblöt, har vätskande sår överallt, pälsen är tovad. Igenvarade ögon och nos, kan knappt gå. Ramlar liksom ihop. Under tiden när jag lyfter upp hunden luktar den så jävla illa, det luktar lik. Det var ruttet. Sen skulle jag försöka pilla bort en liten pälsbit som låg i munnen på den här hunden. Då ramlar en bit av hakan bort. Det var det värsta jag varit med om!"




På Julie Rescues hemsida står det b. la såhär om denna Julie själv:
"...har ända sedan sin barndom drömt om att hjälpa de djur som andra stjälper."

"Vi hoppas att Julie kommer orka ett tag till, hon har gjort mycket gott för hundarna och fortsätter sitt otroliga arbete varje dag. Hon försöker påverka djurskyddslagarna i Andalusien och hoppas att människorna i landet en dag ska börja respektera djuren med kärlek och ömhet som dom behöver. 

En kortare video ur Uppdrag granskning
"





Hemsidan till Julie Rescue finns HÄR

Vill de se hela uppdrag granskning om Julie rescue så klicka HÄR

Kommentarer
Postat av: Lola

Fy vad hemskt, stackars hundar :( Undrar om Juni kom ifrån den organisationen... hon kom iallafall från Spanien.

2009-01-30 @ 09:47:48
URL: http://lolasix.se
Postat av: Veronica

Lola: Jag tänkte på Juni. Man vet ju aldrig men jag hoppas verkligen inte att hon kom därifrån. :-(

2009-01-30 @ 09:49:02
URL: http://vero.blogg.se/
Postat av: Åsa

JAG MÅR ILLA, jag klarar mindre å mindre av att läsa och se sånt här med djur!!! Däremot verka jag bli mer och mer avtrubbad när det gäller människor...



Puss på dig iaf.

2009-01-30 @ 12:17:59
URL: http://vilketdravel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din blogg:

Ordet är ditt:

Trackback
RSS 2.0